
Jídlo do jednoho plechu, které voní mořem a sluncem. Šťavnaté kuřecí stehenní řízky se pečou spolu s bramborami, červenou cibulí, rajčaty, olivami a rozmarýnem. Citronová šťáva a olivový olej vytvoří během pečení vlastní omáčku, která všechno krásně spojí. Minimum práce, maximum chuti.
1. Předehřev a plech. Troubu zahřejte na 210 °C (horkovzduch 190 °C). Velký plech vyložte pečicím papírem.
2. Marináda. V misce promíchejte olivový olej, kůru a šťávu z citronu, česnek, papriku, oregano, 1 lžičku soli a pepř.
3. Zelenina. Na plech nasypte brambory, cibuli, rajčata a olivy. Polovinu marinády k nim vmíchejte a přidejte natrhaný rozmarýn.
4. Kuře. Maso osolte, potřete zbytkem marinády a položte na zeleninu. Vše rozprostřete do jedné vrstvy.
5. Pečení. Pečte 35–40 minut do zezlátnutí a doměkka (vnitřní teplota masa 74 °C). V půlce pečení promíchejte brambory a plech pootočte.
6. Dokončení. Nechte 5 minut odpočinout, posypte petrželkou a zakápněte dalším citronem.
Pečená „plechovka“ drží tuk na uzdě (stačí pár lžic oleje), kuřecí stehna mají víc šťavnatosti a bílkovin než prsa, brambory dodají komplexní sacharidy a vlákninu, rajčata lykopen a olivy zdravé tuky. Jedna porce vychází zhruba na 520–580 kcal (dle množství oleje a typu masa).
Od prvního kroku k talíři cca 50 minut (aktivně 10–15). Podávejte jen s miskou listového salátu s citronem a olejem nebo s jogurtovým dipem (bílý jogurt + citron + sůl + pepř). Suroviny pro 4 osoby se obvykle vejdou do 220–320 Kč podle sezony a masa.
Dobrou chuť – ať vám plech provoní byt a stůl se sám se sebou srovná do slunečné nálady!
SPOLEČNOST
SPOLEČNOST
HISTORIE
Chcete pravidelně dostávat novinky z webu NetPark? Vložte svou e-mailovou adresu a budeme vám posílat pravidelný souhrn článků.
© 2020–2025 NetPark.cz. Všechna práva vyhrazena.